Pojdi na glavno vsebino
Brodi v času dopustov zapira vrata med 20. in 28. julijem! Želimo vam lepo poletje 😊

Naša zgodba

ZGODOVINA

V družini Brodar ljubezen do izdelave copat prehaja iz generacije v generacijo. Stari starši so že davnega leta 1930 pričeli z obrtno dejavnostjo. Potem je prišla vojna, obdobje kaosa in neproduktivne gospodarske družbe. Leta 1946 je obrt oživela stara mama z izdelavo copat, ki so jih izvažali tudi v Avstrijo. V teh zlatih časih sta imela z dedkom v obrti zaposlenih več kot 10 delavcev in delo je bilo zelo uspešno. V njem sta vztrajala vse do leta 1968. Ves ta čas sta bila moja starša, kot večina Tržičanov čevljarske stroke, zaposlena v Peku. Leta 1984 sta se odločila, da družinsko obrt zopet postavita na noge in doma začela z izdelavo šolskih copat, klasičnih natikačev in lahke obutve. Takrat še osnovnošolec, kasneje pa kot dijak srednje čevljarske šole, sem jima rad priskočil na pomoč. Med študijem usnjarsko predelovalne tehnologije, je oče zbolel. Takrat sem storil pomemben korak, prevzel podjetje v svoje roke in pričel pisati novo zgodbo.

Pri odločitvi za svojo dejavnost pred leti (leta 1994) smo sledili družinski tradiciji. Pred časom pa smo začeli izdelovati unikatne usnjene izdelke in izdelke malih serij. Ustvarjanje v barvah, modni dodatki in posluh za mlade in mlade po srcu, se je izkazalo kot recept za uspeh. Če pa je v ekipi še nekdo, ki ima v glavi tisoč in eno idejo in izjemen smisel za oblikovanje, je vse še toliko lažje. Vesna, moja žena, je nepogrešljiva idejna svetovalka in avtorica mnogih Brodijevih kreacij. Skupaj z njo vodiva butično delavnico, kjer nastajajo naši samosvoji usnjeni izdelki.

POSLANSTVO IN VIZIJA

Velik poudarek dajemo kakovosti in dizajnu, saj želimo izdelovati najboljše usnjene izdelke v Sloveniji. Motivi in barvne kombinacije na naših izdelkih so edinstveni in unikatni, predvsem pa je zelo pomembno, da so prav vsi narejeni v naši domači delavnici. Z vrhunskimi storitvami in široko ponudbo različnih vrst modnih artiklov se želimo približati vsem generacijam, od najmlajših do najstarejših. »Vsak človek je unikat, zato si zasluži tudi takšen izdelek«. Je eno od vodil naših prizadevanj, da bi bil vsak izdelek nekaj posebnega, tako kot oseba, ki jo bo spremljal. In če se dotaknemo še modnih dodatkov: včasih je za popolno samozavest in boljše počutje dovolj že pravi dodatek prave oblike in pravih barv.

Bodite samosvoji. Naj bo Brodi vaša pika na i! 

VODSTVO PODJETJA

Marko Brodar, direktor
Vesna Brodar Zore, oblikovalka

NAGRADE/CERTIFIKATI

Certifikat DUO - t.j.izdelek umetnostne obrti, ki nam ga je podelila Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije.

Znamka "Izdelek slovenske obrti". Vsi Brodi izdelki se ponašajo z nazivom "Izdelek slovenske obrti". To pomeni, da so narejeni v naši delavnici v Tržiču.

Najlepša hvala, copatki so super:) Naša punca jih rada nosi:) Hvala!

Karmen Sečnik